Cookie- og privatlivspolitik

Først lidt info om hvad en cookie er for en størrelse?
En cookie er data, som gemmes på din computer, telefon, iPad eller hvad du ellers bruger, når du skal på Internettet. En cookie er en tekstfil, som indeholder regulær tekst eller binær data. Alle cookies vi får ind er anonymiseret. Det vil sige, at vi ikke kan se, hvem du er.
Det primære formål med cookies, er at bruge det til at forbedre brugeroplevelsen på et website.
Typiske eksempler:
Huske om du er logget ind eller ej
Brugerindstillinger på hjemmesiden
Statistik over dit besøg på hjemmesiden

Typer af cookies
Der skelnes imellem tre typer af cookies:
Førstepartscookies: Det er cookies, som den besøgte hjemmeside gemmer på computeren.
Tredjepartscookies: Dette er cookies, som gemmes af tredjepartsprogrammer, såsom Facebook og Google Analytics. De er ligesom førstepartscookies ikke skadelige på nogen måde.
Session-cookies: Dette er midlertidige cookies, som slettes når du forlader hjemmesiden.

Cookies på Unikoptik.dk hjemmeside
Der bruges cookies på Unikoptik.dk hjemmeside, og deres formål er at forbedre din brugeroplevelse. Cookies sat af Unikoptik.dk hjemmeside har en levetid på 14 dage.
Der bruges følgende typer af cookies:
Måling af brugeradfærd (Google Analytics), så vi kan forbedre hjemmesiden (Tredjepartscookie)
Optimering af brugeroplevelsen på websitet (Førstepartscookies og Session-cookies)

Hvis du vil undgå cookies
Så kan du blokere alle cookies fra Unikoptik.dk. Dette gøres på følgende måde:
Vælg avancerede cookie-indstillinger i din browser under internetindstillinger. Tilføj www.unikoptik.dk på listen over websites du ikke vil have cookies fra.
I internetindstillingerne kan du også slette andre cookies, din browser har gemt. Nedenstående er vejledninger i hvordan dette gøres på de forskellige platforme.
Vejledning i at slette cookies på Microsoft Internet Explorer
Vejledning i at slette cookies på Mozilla Firefox browser
Vejledning i at slette cookies på Google Chrome browser
Vejledning i at slette cookies på Opera browser
Vejledning i at slette cookies på Safari browser

Vejledning i at slette flash cookies: (gælder alle browsere)
Vejledning i at slette cookies på iPad, iPhone, iPod touch
Vejledning i at slette cookies fra Android telefoner
Vejledning i at slette cookies fra Windows Phone 7

Vil du vide mere om cookies?
Så kan du læse mere på Erhvervsstyrelsen hjemmeside her.

Persondatapolitik

Her kan du læse, hvordan Unik Optik håndterer personoplysninger.

Dataansvarlig

Unik Optik er dataansvarlig, og vi sørger for at behandling af dine personoplysninger sker i overensstemmelse med lovgivningen.

Vores kontaktoplysninger er:
Adresse: Bydammen 1E
E-mail: info@unikoptik.dk
Telefon: 44 68 58 00

Vi behandler følgende persondata

Når du handler hos os behandles følgende personoplysninger:

  • Vi registrerer følgende almindelige personoplysninger, når du handler hos os:
    • Navn, adresse, telefonnummer, e-mailadresse, betalingsoplysninger, købshistorik og evt. fødselsdag og år.
  • Vi registrerer følgende følsomme oplysninger, når du har fået foretaget en synsundersøgelse, synskontrol eller købt et par briller eller kontaktlinser.
    • Helbredsoplysninger og CPR-nr.
  • Formål med behandling og retsgrundlag
    • Behandlingen af almindelige personoplysninger indsamles for at vi kan levere de produkter, du køber hos os, samt for at vi kan opfylde garantiforpligtelser.
    • Behandlingen af følsomme personoplysninger er nødvendigt ifølge Lov om autorisation af sundhedspersoner og om sundhedsfaglig virksomhed kapitel 6 – Patientjournaler
    • Lov om medicinsk udstyr
  • Vi videregiver ikke oplysninger til 3. mand undtagen i forbindelse med bestilling af brilleglas eller kontaktlinser hvilket sker for at kunne levere den bestilte varer.
  • Almindelige personoplysninger slettes 5 år efter handlen er gennemført, medmindre vi er ved lov er pålagt at skulle gemme dem længere.
  • Følsomme personoplysninger gemmes i mindst 5 år efter synsprøven eller en bestilling af briller eller kontaktlinser er foretaget, af hensyn til journalhistorik. Journaloptegnelser skal gemmes i mindst 5 år jf. bekendtgørelse om Autoriserede sundhedspersoners patientjournaler

Når du bruger vores hjemmeside indsamler, vi følgende personoplysninger:

Når du bruger vores hjemmeside placerer vi cookies. Cookies er en tekstfil, som gemmes på din computer, mobil el. tilsvarende med det formål at genkende den, huske indstillinger, udføre statistik og målrette annoncer.

 Dine rettigheder

  • Du har ret til at få indsigt i, hvilke personoplysninger vi behandler om dig
  • Du har ret til at få berigtiget og ajourført de personoplysninger, vi har registreret om dig
  • Du har ret til at få slettet de personoplysninger vi har registreret om dig. Ønsker du at få slettet dine personoplysninger, sletter vi alle oplysninger, som vi ikke efter lovgivning er pålagt at skulle gemme. Journaloptegnelser skal gemmes i 5 år
  • Er behandlingen af personoplysninger baseret på et samtykke fra dig, har du ret til at trække samtykket tilbage, hvilket betyder, at behandling herefter ophører, medmindre vi efter lovgivning er pålagt at skulle behandle personoplysningerne.

Sikkerhed

Vi beskytter dine personoplysninger og har vedtaget interne regler om informationssikkerhed, som indeholder instrukser og foranstaltninger, der beskytter dine personoplysninger mod at uautoriseret offentliggørelse og mod at uvedkommende får adgang eller kendskab til dem.

Vi har fastlagte procedurer for tildeling af adgangsrettigheder til de af vores medarbejdere, der behandler følsomme persondata og data, der afdækker oplysninger om personlige interesser og vaner.

Klageinstans

Du har mulighed for at klage over vores behandling af personoplysninger om dig til Datatilsynet. Se kontaktoplysninger og mere om klageadgang her: www.datatilsynet.dk