SYNET

Øjet og synssansen er de mest fantastisk udviklede organer i vores krop. Det ”at se” er en sammensat funktion. Først skal lyset ramme øjets nethinde. Her omdannes lyset til små impulser, der sendes gennem synsnerven til synscentret i hjernen. Her tolker hjernen indtrykket og så kan vi ”se”.

Synsfejl:
Groft sagt kan man tale om, at hvis øjet er for langt er man nærsynet ( myop ) og har brug for minus-glas. Er øjet for kort er man langsynet ( hyperop ) og har brug for plus-glas. Har man bygningsfejl ( astigmatisme ) krummer øjet forskelligt f.eks. lodret og vandret.

Læsebriller:
De fleste får i 40-45 års alderen brug for læsebriller. Dette skyldes, at linsen i øjet mister sin elasticitet og man mangler den plus-styrke, som øjet ellers selv har kunnet ændre sin styrke med. Men også mange unge med meget nær- og computerarbejde kan have udfordringer og dermed glæde af en læsebrille.

Samsynet:
Man kan se nok så godt, men hvis øjnene ikke samarbejder, kan man opleve dobbeltsyn, have svært ved at skifte fra afstand til nær og ofte blive træt i øjnene.

Vi undersøger altid dit samsyn i forbindelse med synsprøven og vejleder dig til den bedste løsning.

Find dine næste briller hos Unik Optik

Besøg en af vores butikker og find netop dét eller de briller i vores store udvalg, der passer lige præcis til dig.